Rokavice za enkratno uporabo Pentiv

Če delate v zdravstvu ali pa recimo v gostinstvu, so vam rokavice za enkratno uporabo znane in veste kako izgledajo. To je trpežen izdelek in te rokavice lahko uporabljate tudi za vsakdanja opravila. Te rokavice preprečijo, da bi mikroorganizmi prišli v hrano oziroma v telo, ko vas s temi rokavicami zdravnik pregleduje oziroma operira. Nam pa rokavice za enkratno uporabo ščitijo tudi roke, da bi prišle recimo v stik s kemikalijami, ki nam lahko poškodujejo kožo oziroma na kožo vplivajo na dolgi rok. To so vse razlogi, zakaj moramo te rokavice uporabljati redno in tudi v vsakdanjem življenju.

rokavice za enkratno uporabo

So pa lahko rokavice za enkratno uporabo tudi iz različnih materialov. Najpogosteje se na trgu dobijo rokavice iz lateksa, vinila in nitrila. Je pa marsikdo na sam lateks alergičen, če ste med njimi tudi vi, raje izberite drugi material rokavic za enkratno uporabo. Tudi v različnih velikostih se dobijo rokavice, kupite tiste, ki vam tudi v tem ustrezajo. Imejte pa v mislih, da so rokavice iz lateksa najbolj odporne na kemikalije in jih tako lahko uporabljate v laboratorijih. So pa rokavice za enkratno uporabo iz vinila najbolj trpežne. Pri nakupu je pri vseh teh točkah potrebno najti neko ravnovesje, da kupite rokavice, ki vam bodo potem najbolje služile in prišle najbolj prav v dani situaciji.

Seveda je potrebno biti tudi pozoren na to, če so nam rokavice udobne za nošenje. Včasih jih boste nosili več ur in takrat je najlepše, če se čuti kot, da rokavic nimate sploh gor. Zdaj premajhne rokavice za enkratno uporabo vam ne bodo udobne, še raztrgajo se lahko. Prav tako se pod premajhnimi rokavicami hitro začnete potiti in roke bodo tako hitro postale mokre. Zdaj si pa pojdite v trgovino po te rokavice, ki jih lahko uporabljate tudi doma, recimo pri vrtnarjenju ali kuhanju kosila.