Slalomske smuči Elan SLX

Izkušeni smučarji so pri izbiri svoje opreme vsekakor bolj zahtevni kot običajni rekreativci. Še posebej pozorno pa se bodo razmisleku pred nakupom posvetili tekmovalni smučarji, ki od svoje opreme pričakujejo kar največ. Gotovo bodo takšni kupci najboljšo ponudbo prepoznali v smučeh znamke Elan. Alpske smuči Elan niso nujno med najcenejšimi, se pa redno uvrščajo med najboljše, tako v testih in primerjavah kot na terenu in na tekmovanjih. So torej samoumevna izbira za zahtevnejše smučarje. Za tekmovalne slalomiste in druge ljubitelje hitrih zavojev bo najbolj privlačna možnost Elanov par z oznako SLX.

smuci-elan

Slalomske smuči Elan SLX niso za začetnike, namenjene so izkušenim slalomistom, ki se suvereno podajajo na strme in vijugaste tekmovalne proge. Seveda bodo agresivnost teh smuči uspeli ukrotiti tudi prekaljeni rekreativci na običajnih urejenih smučiščih, vedeti pa je treba, da so smuči Elan SLX namenjene specifični uporabi in jih ne bomo mogli uporabljati kar na vsakem zasneženem pobočju.

Kakšna je razlika med običajnimi smučmi in smučmi Elan SLX? Izkaže se, da je razlika precej velika. Najbolj očitna je tehnologija Arrow, ki učinkovito prenaša energijo spusta v konice smuči – s premišljeno titansko konstrukcijo je vodljivost teh smuči izvrstna, hitro vijuganje pa postane pravi užitek. S kombiniranim profilom smučke so zavoji hitri, a zanesljivi, druge dopolnitve pa zagotavljajo izvrstne lastnosti pri slalomiranju po urejenih progah. Smučka je v celoti zasnovana tako, da brez izgub prenaša energijo smučarja in spusta v hitre in nadzorovane zavoje, poleg tega pa bodo zavoji tudi udobni in razmeroma lahki. Klinite na povezavo, če potrebujete vsestranske, all-round smuči.

V končni fazi o vrhunskih smučeh nima smisla veliko pametovati. Gre za večkrat nagrajene smuči svetovno priznanega proizvajalca, ki so se dokazale tako na testih kot na tekmovanjih. Že to je dovolj, da si smuči zaslužijo pozornosti, dodatno potrditev pa prinašajo mnenja zadovoljnih uporabnikov, piko na i pa seveda doda že prvi spust po dejanskem smučišču. Smuči Elan so s svojimi številnimi odlikami zelo učinkovite pri prepričevanju novih uporabnikov, zadovoljstvo pa vedno traja tudi na dolgi rok.