Slovenska smučišča

Poletje so počasi končuje, naše počitnice na morju pa prav tako. Nekateri sedaj samo čakamo naslednje poletje, eni pa imajo tudi radi zime ter zimske športe. K zimskim športom spada tudi smučanje, kar imamo Slovenci kar radi. Čeprav je Slovenija mala država ima ogromno smučišč. Slovenska smučišča so kar razporejena po celotni Sloveniji.

slovenska smučišča

 

Saj imamo kar 1400 hektarjev smučišč, kar ni malo za našo državo. Pozimi, ko je dovolj snega je odprtih kar 42 smučišč. Slovenska smučišča ponujajo kar 275 kilometrov prog. Ja, sliši se kar veliko za našo malo državo. Vedno niso vsa odprta, ker zadnja leta nas kar vreme zelo jezi in ni snega. Vsa smučišča pa tudi nimajo pogojev za umetni sneg. Imamo kar nekaj znanih smučišč, ki so pozimi zelo obiskana in lahko rečemo vsako zimo odprta. To so smučišča na Kaninu, Kranjski Gori, Krvavec, Kope, Rogla, Cerkno, Vogel ter Mariborsko Pohorje. No mogoče sem še katero znano pozabila, ampak to je peščica smučišč pri nas.

Slovenska smučišča so tudi zelo znana v sosednjih državah. Saj se pride k nam smučat kar precej turistov iz celotne Evrope. Na večinoma smučišč se najdejo tudi prenočišča, kot so razni hoteli in apartmaji. Tako da ni problem k nam priti tudi na zimske počitnice se smučat.

Proge so na smučišču urejene za vse starosti in znanja. To pomeni za najmlajše, malo bolj izkušene in tiste, ki obvladajo že smučanje vrhunsko. Se da na določenih smučiščih tudi urediti šola smučanja. Tam lahko obnavljate ali se učite smučanja, če še niste izkušeni. Danes se da tudi oprema marsikje izposodit, če ste jo slučajno prerasli.

Če radi smučate, sigurno že komaj čakate sneg ter, da se odprejo slovenska smučišča. Hitro bo tukaj zima ter se pričela radosti na snegu. Če še nimate opreme, jo hitro nabavite, poiščite najlepši kraj in kar že rezervirajte počitnice. Pa varno smučajte na smučišču, da ne bo prišlo do zlomov in nezgod.