Dvigalo je za delovno mesto pomembno servisno orodje

Industrijsko dvigalo kot je na primer konzolno dvigalo je eden najpomembnejših delov opreme v proizvodnem obratu. Konzolno dvigalo se uporablja za premikanje težkih tovorov z ene točke na drugo. Konzolni model je na voljo v različnih velikostih in izvedbah, vsem pa je skupno, da jih je treba upravljati varno in učinkovito, da bi se izognili nesrečam in poškodbam. V nadaljevanju je predstavljen izčrpen vodnik za upravljanje industrijskega dvigala: pred uporabo industrijskega dvigala je treba opraviti oceno tveganja. Ta vam bo pomagala ugotoviti morebitne nevarnosti, povezane z dvigalom in njegovo okolico. Prepričajte se, da so vsi upravljavci ustrezno usposobljeni in kompetentni za uporabo dvigala. Pred uporabo dvigala ga preglejte in se prepričajte, da je v dobrem delovnem stanju. Pri uporabi dvigala upoštevajte navodila proizvajalca.

Dvigalo

Pri uporabi dvigala bodite pozorni na okolico in se izogibajte območjem, kjer obstaja možnost trka. Če je mogoče, uporabite pomoč pri vodenju tovora med premikanjem. Pred premikanjem se prepričajte, da je ves tovor ustrezno pritrjen. Tovore premikajte počasi in gladko, da se izognete nenadnim premikom ali sunkovitim gibom. Konzolno dvigalo shranite na varnem in varovanem mestu, ko so ni v uporabi. Varno in učinkovito upravljanje industrijskega dvigala je bistvenega pomena za preprečevanje nesreč in poškodb. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov lahko zagotovite pravilno in varno uporabo dvigala.

Pri izbiri dvigala za vašo tovarno je treba upoštevati številne dejavnike. Vrsta izdelkov, ki jih proizvajate, teža teh izdelkov, proizvodni proces in razporeditev vaše tovarne so pomembni pri izbiri pravega dvigala za delo. Na splošno so mostna dvigala najprimernejša za tovarne, ki proizvajajo težke izdelke ali imajo velike proizvodne procese. Portalna dvigala so dobra izbira za tovarne z manjšimi proizvodnimi procesi ali lažjimi izdelki. Dvigala z mostno konzolo se lahko uporabljajo v obeh vrstah tovarn, vendar so običajno bolj vsestranska in jih je lažje prilagoditi različnim potrebam. Pri izbiri pravega dvigala imata pomembno vlogo tudi velikost in oblika vaše tovarne. Če je vaša tovarna velika in odprta, je primerno mostni model verjetno najboljša možnost. Če je vaša tovarna manjša ali bolj zaprta, je morda boljša izbira portalni model. Ko boste upoštevali vse te dejavnike, boste lahko izbrali pravi model dvigala za svojo tovarno. Če še vedno niste prepričani, se pred končno odločitvijo posvetujte s strokovnjakom.