Zračni filter za motor po ugodnih cenah

Vsak  del vašega jeklenega konjička ima svoj namen in svoje naloge in če samo eden med njimi odpove, vaše prevozno sredstvo ne bo več delovalo tako, kot je treba, posledično na cesti ne boste dovolj varni. Nekateri deli imajo pomembnejšo vlogo od drugih. Med njimi je tudi zračni filter za motor.

Zračni filter za motor morate pogosteje zamenjevati, če vaša vožnja večinoma poteka po bolj prašnih poteh. Le čist in kakovosten tovrsten filter poskrbi za odlično varovanje motorja pred mehanskim delci. Če delci zaidejo v motor, lahko povzročijo tudi večjo škodo, ki vas bo stala kar nekaj denarja.

Zračni filter za motor

 

Življenjska doba zračnega filtra za motor

Tako kot pri večini delov za avte je tudi življenjska doba zračnega filtra za motor odvisna od vrste in seveda tudi od pogojev delovanja prevoznega sredstva. Strokovnjaki vam bodo predlagali, da je zračni filter za motor treba menjati na vsakih 10 000 do 15 000 prevoženih kilometrov. Vsekakor pa imajo zračni filtri, ki so nekoliko bolj zmogljivi in visokokakovostne narave, nekoliko daljšo življenjsko dobo. Takšne vrste filtrov morate navadno menjati nekje od 35 000 do 50 000 prevoženih kilometrov.

Kdaj zračni filter za motor izgubi svojo operativnost?

Zračni filter motorja najpogosteje svojo operativnost izgubi zaradi prevelike umazanije pa tudi zaradi deformacije ter poškodbe filtrirnega elementa ali ohišja. Okvaro lahko zaznate že pri samem zagonu in tudi pri močno znižani moči motorja. Pogosto to lahko zaznate še po okvarah v njegovem delovanju, poslabšanju dinamike avta in ne nazadnje tudi po preveliki porabi goriva.

Nakup novega zračnega filtra za motor

Številne specializirane trgovine z avto opremo vam bo cenovno dostopnih cenah ponujajo kakovostne zračne filtre motorjev, po najugodnejših cenah pa jih lahko kupite v priznani spletni trgovini, ki vam ponuja še druge številne vrste delov za avte in druga prevozna sredstva.

Spletna trgovina vam zelo podrobno predstavlja izgled in delovanje zračnega filtra za motor.