Zakaj se dopolnilno zdravstveno zavarovanje splača

Zdravstveno zavarovanje je sestavljeno iz dveh delov in sicer iz obveznega in dopolnilnega. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ni obvezno, je pa kar nujno, če nočete plačati zelo dragih zdravstvenih storitev in zdravil, ki jih osnovno zavarovanje ne pokriva. Vendar pozor, dodatno zavarovanje ne velja takoj, ampak šele po treh plačanih obrokih premije. Zato ne čakajte, da se nekaj zgodi, da zbolite ali se ponesrečite, da pride do operacije in ležanja v bolnici več kot tri dni, ker boste plačali res velike zneske za zdravljenje, ki si jih običajni državljani dobesedno ne moremo privoščiti. Sklenite zavarovanje takoj, dokler ste zdravi, ker je to tudi pogoj zavarovalnice za normalno premijo.

 zdravstveno zavarovanje

Premija za zdravstveno zavarovanje je najcenejša, če jo plačujete takoj, ko zaključite šolanje in ste mladi ter zdravi. Starejši kot postajate in če ste bolni, večjo premijo za zavarovanje boste plačevali, ker zavarovalnica meni, da boste potrebovali veliko dragih zdravstvenih storitev in zdravil, ki vam jih bo plačala namesto vas. Nekateri desetletja plačujejo, ne da bi koristili veliko to zavarovanje in super je tako, ker je boljše plačevati premijo in viti zdrav, kot biti bolan. To vedo tisti, ki so zdravje izgubili.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije skoraj vse zdravstvene storitve in boljša zdravila. Če plačujete osnovno premijo, je tako, če pa plačujete nadstandardno storitev, pa vam ne bo treba ničesar doplačevati in boste imeli skoraj vse brezplačno vključno s svojo sobo s televizijo v bolnici ter najboljša in najdražja zdravila ter operacije.

Dejansko se dopolnilno zdravstveno zavarovanje res splača in boste brez njega lahko zašli v finančne težave. Ni nujno, da je tako, vendar je težko predvideti, kaj se vam bo v prihodnosti zgodilo. Lahko pride do nesreče ali hude bolezni, kar pa lahko predstavlja velik problem. Še posebej, če gre za take zdravstvene težave, ki dejansko tisti trenutek življenja ne ogrožajo in zdravnik določi, da ni nujno, boste plačali vse, tudi prevoz z rešilcem.