Vzajemna dopolnilno zavarovanje krije 30% zdravstvenih storitev

Vzajemna dopolnilno zavarovanje

70% zdravstvenih storitev se pri nas krije iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, preostalih 30% pa iz dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Čeprav dopolnilno zavarovanje ni obvezno, je pa zato nujno potrebno, če ne želite plačevati astronomskih stroškov zdravstvenih storitev. V izogib temu sklenite Vzajemna dopolnilno zavarovanje, s katerim se izognete marsikaterim skrbem.

Zavarovanci si lahko izberejo dopolnilno zavarovanje pri katerikoli zavarovalnici. Pri končni odločitvi ponavadi odločajo morebitni paketni popusti, ostala sklenjena zavarovanja in dodatne ugodnosti, ki jih zavarovalnice ponujajo, da privabijo nove zavarovance. In nič drugače ni z Vzajemna dopolnilnim zavarovanjem, s katerim boste deležni tudi številnih ugodnosti.

Sklenitev Vzajemna dopolnilnega zavarovanja je hitra in preprosta

V Sloveniji ponujajo dopolnilno zavarovanje 3 zavarovalnice, med katerimi je tudi Vzajemna. Če želite skleniti Vzajemna dopolnilno zavarovanje, potem to lahko storite v eni izmed poslovalnic, ali pa to storite preko spleta. Slednji postopek je izjemno preprost, saj je pri izbranem ponudniku zavarovanj potrebno izpolniti le spletni obrazec in zavarovanje je na ta način sklenjeno.

Za sklenitev Vzajemna dopolnilnega zavarovanja potrebujete osebne podatke kot so ime, priimek, naslov, datum rojstva, spol in EMŠO. Poleg tega pa potrebujete še davčno številko in številka vaše zdravstvene kartice. V spletni obrazec morate vnesti tudi mobilno številko in elektronski naslov, preko katerega boste obveščeni o sklenitvi zavarovanja. Če Vzajemna dopolnilno zavarovanje sklepate zaradi menjave zavarovalnice, potem je potrebno prekiniti obstoječe zavarovanje, za kar lahko pooblastite novo zavarovalnico ali pa to storite sami.

Varuh zdravja je dodatna ugodnost, ki ga prinaša Vzajemna dopolnilno zavarovanje

Podobno kot pri drugih zavarovalnicah, vam tudi Vzajemna dopolnilno zavarovanje nudi mnogo ugodnosti. Zagotovo so že vsem dobro poznane ugodnosti v obliki različnih darilnih bonov, USB ključek in nahrbtnik, ob vključitvi v brezplačni program Varuh zdravja pa prejmete tudi majico. To pa še ni vse. S sklenitvijo zavarovanja boste deležni tudi popustov nekaterih zobozdravstvenih storitev in pregledov pri specialistih.

Dodatna prednost, ki ste je deležni ob sklenitvi Vzajemna dopolnilnega zavarovanja, je zagotovo brezplačna včlanitev v program Varuh zdravja. V okviru tega so vam na voljo anonimni zdravstveni posveti, spletne telovadnice in številne druge ugodnosti, s katerimi boste poskrbeli za vaše zdravje in aktiven življenjski slog.