Umivalniki

Prenavljate kopalnico ali kuhinjo in potrebujete umivalnik? Bi radi imeli veliko svobode pri izbiri?

Umivalniki v podjetju Emundia so pravi za vas. Na spletni strani najdete bogato ponudbo kar 95 različnih modelov stenskih umivalnikov, 23 nadpultnih umivalnikov, 21 vgradnih modelov ter še 7 suhomontažnih elementov za umivalnike ter 23 modelov sifonov.

umivalniki

Poznate razliko med cenejšimi in dražjimi umivalniki? Skoraj je ni. Gre za malenkosti, kot odstopanje od kake dimenzije, pa manj lesketa ali pa lažje vzdrževanje. Mislite da je med umivalniki na splošno veliko razlike (če ne gledamo modela ali oblike)?

Daleč smo prišli pri umivalnikih. Začeli smo z umivanjem v ročno narejenih posodah in se počasi premikali višje.

Kaj je potrebno upoštevati pri nakupu in izbiri umivalnikov? Najprej morate vedeti velikost kopalnice in kam boste umivalnik postavili. Nato morate, če menjate stari umivalnik, paziti da so vse vodovodne inštalacije ustrezne, da ne boste kupili umivalnika pa se ne bo moral povezati s cevmi.

Potem se morate odločiti o tipu umivalnika. Izbirate lahko med že vgrajenim podstavkom, lahko izberete umivalnik, ki se ga obese na steno, ta pride prav v manjših kopalnicah, ker daje občutek večjega prostora. Lahko pa izberete tudi nadpultni umivalnik, ki pa ima okoli posode veliko prostora za osebno nego, vendar morate paziti, da je posoda globoka vsaj 45 cm, da se ne bo polivala voda po tleh.

Nato morate razmisliti o materialu, ki ga boste uporabili. Izberete lahko med klasičnimi keramičnim umivalnikom, ki je najbolj cenovno dostopen in enostaven za vzdrževanje, lahko pa izberete bolj sodobnega kot je stekleni umivalnik, a jih je težko čistiti in se rada krušijo. Marmorni in granitni umivalnik je precej dražji a bolj trpežen ter ima daljšo življenjsko dobo.

Počasi pa prihajajo umivalniki iz nerjavečega jekla iz kuhinje v kopalnico, saj so super trpežni in dobro prenašajo obremenitve.