Špinača je zdrava, spoznajte načine njene priprave

Špinača je zelo zdrava temno listnata zelenjava polna vitaminov in mineralov ter železa. Če ne veste, kako pripraviti špinačo, da bo resnično okusna in jo bodo jedli tudi tisti, ki niso ljubitelji zelenjave, sledite je povezavi. Špinača vsebuje vitamine A, B2, C in K, ter minerale mangan, magnezija in železo. Vitamini so dobri za krepitev našega imunskega sistema. Medtem ko boste K vitamin zelo težko našli kje drugje kot v tej zelenjavi, zato se jo splača vključiti v prehrano vsaj občasno.

Špinača se dejansko prilega k precej jedem in je lahko priloga ali glavna jed. Nekateri jo obožujejo, drugi pa je ne marajo. Okusi so različni. Največkrat jo ljudje pripravijo s pire krompirjem in vanjo primešajo kislo smetano, da je bolj okusna.

Špinača

Dober recept za špinačno juho

Pripravite pa jo lahko tudi kot juho. Najbolj zanimiva je, če jo pripravite iz krompirja in brokolija ter špinače. Naredite naslednje.

Najprej si pripravite sestavine, ki so: špinača (20 listov); 1 čebula; 3 stroke česna; 2 večja ali tri manjše krompirje; zelenjavno kocko; olivno olje; sol in poper po okusu ter globoko ponev.

Nato se lotite priprave juhe. Špinača odigra glavno vlogo, zato je juha zanimive živo zelene barve. Najprej posebej skuhajte cele krompirje do mehkega in jih olupite ter zmečkajte. Tako boste dobili pire, ki je gosta masa. Uporabite lahko nekaj mleka, vode ali kisle smetane ali pa juho iz jušne kocke.

Hkrati, ko se kuhajo krompirji, v drugi posodi skuhajte špinačo, ki jo narežite na drobno. Med kuhanjem pa lahko olupite in narežete čebulo in česen na drobno. Pripravite tudi pet skodelic juhe iz jušne kocke.

V ponev nalijte eno žlico olivnega olja in ga segrejte ter nato dodajte nasekljano čebulo, da porumeni in se zmehča in dodajte še česen ter vse skupaj premešajte.

Ko sta krompir in špinača gotova, ju dodajte v ponev ter posolite in poporajte. Dolijte še juho.

Pustite, da vre nekaj minut in če je pregosto, lahko dodate še kakšno skodelico vode. Odvisno je od vašega okusa. Juha se postreže topla.