Kao lovilec olj lahko zaščiti naravo in pitno vodo

Lovilec olj je obvezen tam, kjer je minimalna možnost izteka strupenih olj v okolje. Tu pa so ugodne cene za lovilce olj, ki so narejeni iz kakovostnih materialov in inovativno, da lahko zadržijo olje tudi, če so poplave oziroma večja neurja. Lovilec olj se namesti v kurilnici, delavnici, proizvodnji, na parkirišče ali v garažo, kjer je dostikrat možno, da se olja zlijejo v okolje. Če ga imate, potem ste lahko mirni, da ste zadostili zakonu in da narave ter podtalnice ne boste ogrozili in nenazadnje celo plačali kazen za prekršek.

lovilec olj

Ko kupujete lovilec olj, naj bo kakovosten in izdelan vrhunsko, kar dokazujejo certifikati kakovosti. Deluje pa tako, da loči vodo od olja, ker olje plava na površini in ga lahko dobesedno ulovi ter zadrži v sebi dokler se ga ne odstrani. Olje pa lovi na principu posebnega filtra. Ko zazna olje, se avtomatsko zapre iztok, zato olje ne izteče v okolje.

Če računate na to, da lahko v okolje izteče večja količina vode in olja, uporabite lovilec olj z bajpasom, ki lahko precedi in spusti naprej večje količine vode, tudi 10 kratno količino. Na lovilcih olj so nameščeni kakovostni pokrovi preko katerih je možno hoditi in ostanejo nepoškodovani. Kateri lovilec olj izbrati vam bo povedal mojster, saj so različnih dimenzij in velikosti ter oblik. Odvisno je od tega, kakšne količine odpadne ali meteorne vode se pretaka skozi cevi.

Izberite take lovilce olj, ki so izdelani iz visoko kvalitetnega materiala, ki ni občutljiv na agresivne medije, da se ne uniči. Te naprave imajo dolgo življenjsko dobo in so dolgoročna rešitev za vas in za naravo. Pomembno je tudi to, da je taka posoda narejena iz enega kosa materiala, da je čim bolj trdna in da ne spoka. Posodo je treba redno pregledovati in ko doseže kritično količino olja, jo je treba izprazniti. To lahko storite sami ali pa stori komunala, ki varno odstrani olja in to odpelje na recikliranje v predelovalni center, kjer ta olja predelajo. To je najboljša možna rešitev, ki jo lahko izberete za čisto okolje, pitno vodo in naše potomce, da bomo vedno imeli naravo čisto. Pokličite mosjtre kar takoj.