Fizioterapija na vašem domu prilagojena vašim potrebam

Fizioterapija je vrsta zdravljenja, ki ljudem po operaciji, bolezni, travmi ali bolezni pomaga, da se fizično in duševno vrnejo v normalno zdravstveno stanje. Podjetje za fizioterapijo na domu v Sloveniji je na tej povezavi, ki uporablja različne pristope, kot so telesna vadba, izobraževanje in modalitete, ki pomagajo pri hitrem okrevanju bolnika. Fizioterapija obravnava ortopedske, srčne, nevrološke in druge težave in se lahko uporablja za zdravljenje bolnikov vseh starostnih skupin, od novorojenčkov do starejših. Fizioterapevtska obravnava najprej ugotovi vzrok morebitne težave in v skladu s tem načrtuje postopek. Cilj je pacientom zagotoviti najboljše fizioterapevte tudi v udobju vašega doma.

Kako delujejo fizioterapevti na vašem domu?

Fizioterapevt bo prvi dan opravil natančen začetni pregled, na podlagi katerega bo oblikovan prilagojen načrt zdravljenja. Trajanje storitve je od 45 minut do 1 ure glede na poseg in bolnikovo stanje. Nudijo tedenske in mesečne pakete glede na vaše potrebe. Izberete lahko časovni okvir, ki vam ustreza. Fizioterapevtske seje na domu so zasnovane tako, da pacientu pomagajo hitreje okrevati, ne glede na to, ali gre za enkratno poškodbo ali kronično bolezen. Tukaj je nekaj nasvetov, s katerimi boste kar najbolje izkoristili sejo doma.

fizioterapija

Izberite prostorno in dobro mesto v vaši hiši, ki je dobro prezračeno, dobro osvetljeno in brez nereda, saj lahko fizioterapevt za vašo sejo prinese nekaj manjših pripomočkov za vadbo. Nosite udobna oblačila. Poskrbite, da ne nosite oblačil, ki vas ovirajo pri gibanju, saj bo moral vaš fizioterapevt oceniti stabilnost in gibanje sklepov.

Pogovorite se s svojim fizioterapevtom o tem, katera natančno so vaša področja bolečine in kakšno raven delovanja želite doseči s svojimi sejami. Posredujte svojemu fizioterapevtu informacije, na primer, kako se je bolečina začela; kakšna je narava bolečine in kako dolgo se s težavo soočate. Bodite pozorni na vaje, ki vam jih pokaže vaš fizioterapevt in postavljajte vprašanja, če o čem niste prepričani. Prav tako bodite pridni pri svojih vajah, da boste videli želene rezultate.

Kaj vse vam lahko nudi fizioterapevt?

Fizioterapija je za različna stanja, ki jo izvajajo tudi najboljši fizioterapevti. Zagotavljajo vrhunske fizioterapevtske tretmaje, ki ustrezajo posebnim potrebam pacienta. Izvedejo lahko fizioterapijo prsnega koša. Ta fizioterapevtska obravnava je še posebej primerna za tiste, ki imajo težave z dihanjem in srcem. Pomaga pri izboljšanju učinkovitosti dihanja, spodbuja širjenje pljuč, krepi dihalne mišice in odpravlja izločke iz dihalnega sistema. Fizioterapevtsko zdravljenje prsnega koša, ki ga izvajajo fizioterapevti iz več mest po Sloveniji, vključuje posturalno drenažo, udarjanje prsnega koša, pospešeno vibriranje, vaje globokega dihanja in kašljanje, ki se pogosto izvajajo v povezavi z zdravljenjem, kot je odsesavanje in dajanje ekspektoransov.

Fizioterapevt vam lahko pomaga naučiti se dihalnih vaj, ki jih izvajate sami, da bodo vaše dihalne poti čiste, pa tudi uporabe tehnik, znanih kot tolkala, vibracije, posturalna drenaža, za pomoč pri sproščanju izločkov. Za tiste ljudi, ki ne morejo ustvariti dovolj učinkovitega kašlja, da bi se znebili sluzi, je pomoč pri kašljanju tehnika, ki jo je mogoče uporabiti. Svetujejo lahko tudi kakršno koli dihalno opremo, ki bi lahko bila v pomoč pri izboljšanju pretoka kisika ali izboljšanju izločanja sluzi in zmanjšanju kratkega dihanja.

Mišično-skeletna fizioterapija je namenjena ljudem, ki imajo težave z mišično-skeletnim sistemom. Ta fizioterapija vključuje zdravljenje mišic, kosti, sklepov, živcev, vezi, hrustanca in hrbteničnih ploščic. Različne tehnike, ki se uporabljajo za zdravljenje, vključujejo terapevtske vaje, mobilizacije in manipulacije, masažo mehkih tkiv, elektroterapijo, hidroterapijo in nevralno mobilizacijo. Nekateri načini zdravljenja na domu bi vključevali masažno terapijo, hidroterapijo, krepilne in raztezne vaje.

Izvajajo še ortopedsko fizioterapijo in fizioterapijo po operaciji ter še mnoge druge tehnike prilagojene prav vam.