Dobre in kvalitetne posteljice za dojenčke

Posteljice za dojenčke morajo biti dobre in kvalitetne, da bo vaš dojenček mirno spal. Kakšne posteljice za dojenčke izbrati je odvisno od tega ali želite posteljico uporabljati tudi kasneje v otroštvu. Vse bolj uporabna pa je izposoja otroških posteljic in se na to kasneje ko dojenček že malo zraste kupi otroška postelja. Ni boljše izbire, odvisno je le kaj si vi želite. Vaš malček ne bo uničil posteljice za dojenčke, tako da tudi sama izposoja pride v poštev.

posteljice za dojenčke

 

Če pa si želite imeti svojo posteljico za dojenčke pa je priporočljivo, da kupite takšno, da je bo dojenček lahko uporabljal tudi malo kasneje. Saj menjava postelje vsako leto res ni stvar ki bi si jo srčno želeli. Posteljice za dojenčke morajo imeti ograjo in priporočljivo je da je posteljica malce višja že zaradi vašega zdravja in zdravja vaše hrbtenice. Posteljice za dojenčke morajo biti udobne, ne premehke in daleč od trdih vzmetnic.

Za dojenčke je priporočljiv bolj mehka vzmetnica iz posebnih materialov. Če je postelja malce večja, lahko kasneje zamenjate samo vzmetnico in malček lahko mirno spi še naprej. Posteljice za dojenčke pa so priporočljive le do 6. leta starosti, kasneje pa je bolje da otroku kupimo bolj moderno otroško posteljo. Takrat se namreč pričnejo leta, ko oni ne bi spali, zato je ključnega pomena, da jim je postelja všeč in grejo radi v posteljo. To pomeni, da morajo imeti kakšne zanimive vzorce, morda različne oblike kot na primer ladja, avto, kočija,… Otroka vsekakor vključite v nakup nove postelje. Ko pa izbirate posteljice za dojenčke pa upoštevajte le eno, da boste vi lažje dvigovali dojenčka iz in v posteljico. Pri vzmetnicah pa brez slabe vesti povprašajte prodajalce, ki vam bodo znali najboljše svetovati kakšna vzmetnica je prava za kakšno starost otroka. Prevladuje naj kvaliteta in ne cena, saj je pomembno da vašemu dojenčku zagotovite kvaliteten spanec, saj bo tako tudi vaš spanec v tem obdobju bolj kvaliteten.